Musee Picasso

מוזיאון פיקאסו

עדכון: מוזיאון פיקאסו מבוקש ועמוס מאוד בחודשים אלו ולכן אנחנו ממליצים לרכוש כרטיסים מראש למוזיאון כדי למנוע המתנה ממושכת שיכולה להימשך מספר שעות בקופות המוזיאון. ניתן להזמין כרטיסים מראש הכוללים עקיפה של התור בכניסה באתר הבא.

מחווה לאומן הספרדי

מוזיאון פיקאסו בפריז הוא אחד ממוזיאוני האמנות החשובים ביותר בעולם. הוא מוקדש לחייו וליצירותיו של האמן האגדי פבלו פיקאסו, המציג אוסף נרחב של ציורים, פסלים, רישומים, קרמיקה ותצלומים. המוזיאון מציע מסע מרתק דרך השלבים השונים של הקריירה הפורה של פיקאסו, משנותיו הראשונות כאמן נאבק ליצירות המופת המאוחרות שלו.

כרטיסים למוזיאון פיקאסו (עדכון אוגוסט 2024)

חודש אוגוסט הוא אחד החודשים הכי עמוסים בפריז, העיר עמוסה בתיירים ומבקרים מרחבי העולם. אפשר להרגיש את העומס במסעדות, ברחובות ובמיוחד באתרים המרכזיים בפריז כמו מוזיאון פיקאסו שהוא אחד האטרקציות האהובות בפריז. בתקופה זו ישנם תורים ארוכים בכניסה למוזיאון, ולעיתים גם לא נותרים כרטיסים מרוב העומס.

לכן, בשביל להבטיח את הביקור שלכם במוזיאון פיקאסו ולהימנע מהמתנה ארוכה לכניסה, מומלץ להזמין כרטיסים מראש שיבטיחו את הכניסה שלכם ללא תור.

לרכישת כרטיס כניסה למוזיאון פיקאסו המאפשר לכם לדלג על התורים הארוכים בכניסה לחצו כאן

האוסף במוזיאון פיקאסו פריז

האוסף במוזיאון פיקאסו הוא אחד האוספים הגדולים והמקיפים ביותר של יצירות אמנות מאת פבלו פיקאסו בעולם. הוא כולל למעלה מ-5,000 יצירות, החל מציורים ופסלים ועד ציורים, הדפסים וקרמיקה. האוסף כולל רבות מיצירותיו המפורסמות והאיקוניות ביותר של פיקאסו, כולל Les Demoiselles d'Avignon, Guernica ו-La Danse.

במוזיאון פיקאסו יש אוסף נרחב של ציורים ופסלי ברונזה, אבן ועץ. בנוסף, האוסף כולל מספר רב של ציורים והדפסים, החל מרישומים מוקדמים ועד ליצירות מאוחרות יותר המציגות את כישוריו של פיקאסו.

פיקאסו היה קרמיקאי פורה, ובמוזיאון יש אוסף מרשים של יצירות הקרמיקה שלו, כולל צלחות, אגרטלים וכדים. קרמיקה זו מציגה את התעניינותו של פיקאסו בניסויים עם צורות, מרקמים וצבעים.

בנוסף ליצירות אמנות, המוזיאון מציג גם אוסף של תמונות ומסמכים ששופכים אור על חייו האישיים של פיקאסו, האוסף כולל תצלומים של צלמים מפורסמים כגון בראסאי ורוברט קאפה, כמו גם מכתבים, כתבי יד ומסמכים אחרים הקשורים לחייו ועבודתו של פיקאסו.

טיפים לקראת הביקור

קנו כרטיסים מראש: קנו את כרטיס המוזיאונים של פריז או את הפריז פאס שיאפשרו לכם כניסה מהירה למוזיאון ללא עלות נוספת לכרטיס. עם כרטיס זה, תוכלו גם ליהנות ממספר בלתי מוגבל של ביקורים במוזיאונים הכלולים בחבילה שתבחרו. כרטיס הכניסה מאפשר גישה לכל התערוכות, אך אינו כולל ביקור מודרך.

הגיעו מוקדם: הפריזאים אוהבים את מוזיאון פיקאסו, ולכן הוא נעשה קצת רועש וצפוף לפעמים. תמיד עדיף להוסיף את הסיור במוזיאון כעדיפות לביקור בבוקר.

הימנעו מביקור ביום שלישי: המוזיאון סגור ביום שני וכלן ימי שלישי הם העמוסים ביותר במוזיאון. מומלץ לבקר במוזיאון בשאר הימים בשבוע

טיפים לקראת הביקור

קנו כרטיסים מראש: קנו את כרטיס המוזיאונים של פריז או את הפריז פאס שיאפשרו לכם כניסה מהירה למוזיאון ללא עלות נוספת לכרטיס. עם כרטיס זה, תוכלו גם ליהנות ממספר בלתי מוגבל של ביקורים במוזיאונים הכלולים בחבילה שתבחרו. כרטיס הכניסה מאפשר גישה לכל התערוכות, אך אינו כולל ביקור מודרך.

הגיעו מוקדם: הפריזאים אוהבים את מוזיאון פיקאסו, ולכן הוא נעשה קצת רועש וצפוף לפעמים. תמיד עדיף להוסיף את הסיור במוזיאון כעדיפות לביקור בבוקר.

הימנעו מביקור ביום שלישי: המוזיאון סגור ביום שני וכלן ימי שלישי הם העמוסים ביותר במוזיאון. מומלץ לבקר במוזיאון בשאר הימים בשבוע

מה תמצאו במוזיאון פיקאסו

יצירות מופת: האוסף במוזיאון פיקאסו כולל כמה מיצירות האמנות האיקוניות ביותר של האמן, כולל "Les Demoiselles d'Avignon", "Guernica", ו-"La Danse".

ציורים, פסלים ורישומים: המוזיאון מתגאה במגוון רחב של צורות אמנות, הכוללים את הציורים המפורסמים של פיקאסו, פסלי ברונזה, ורישומים.

קרמיקה: פיקאסו היה קרמיקאי פורה, ובמוזיאון יש אוסף מרשים של יצירות הקרמיקה שלו, כולל צלחות, אגרטלים, וכדים.

צילומים: בנוסף ליצירות האמנות שלו, המוזיאון מציג גם אוסף של תמונות ומסמכים ששופכים אור על חייו האישיים של פיקאסו, והשפעתו.

שעות פעילות

ראשון
18:00 - 09:30
שלישי
18:00 - 10:30
חמישי
18:00 - 10:30
שבת
18:00 - 09:30
שני
סגור
רביעי
18:00 - 10:30
שישי
18:00 - 10:30

שעות פעילות

ראשון
18:00 - 09:30
שני
סגור
שלישי
18:00 - 10:30
רביעי
18:00 - 10:30
חמישי
18:00 - 10:30
שישי
18:00 - 10:30
שבת
18:00 - 09:30

מה אתם אומרים על סיור בעברית בפריז?

אל תפספסו את היופי של פריז

תערוכות ואירועים במוזיאון פיקאסו

תערוכות זמניות: מוזיאון פיקאסו מארח באופן קבוע תערוכות מתחלפות, החוקרות נושאים שונים, אמנים וצורות אמנות שונות. תערוכות אלה מספקות הבנה עמוקה יותר של עבודתו של פיקאסו, כמו גם אמנות ותרבות עכשווית.

תוכניות תרבות וחינוך: מוזיאון פיקאסו מציע מגוון של תוכניות תרבותיות וחינוכיות, כולל הרצאות, סדנאות, קונצרטים והקרנות סרטים. תוכניות אלה מספקות הזדמנויות ללמוד יותר על חייו ועבודתו של פיקאסו, כמו גם לעסוק באמנות ובתרבות עכשווית. המוזיאון מציע גם תוכניות חינוכיות לבתי ספר ולמשפחות.

המורשת של פבלו פיקאסו

השפעתו של פבלו פיקאסו על האמנות המודרנית היא עצומה. הוא היה חלוץ בפיתוח סגנונות וטכניקות חדשים, ולעבודתו הייתה השפעה עמוקה על הדורות הבאים של האמנים.

השפעה על האמנות והתרבות: לחידושים של פיקאסו הייתה השפעה מתמשכת על עולם האמנות ועבודתו השפיעה על אינספור אמנים, מהסוריאליסטים ועד האקספרסיוניסטים המופשטים, וממשיכה להוות השראה לדורות חדשים של יוצרים..

פיקאסו בתרבות הפופולרית: פרסומו והשפעתו של פיקאסו הפכו אותו לנוכח בכל מקום בתרבות הפופולרית. שמו ודמותו שימשו בפרסום, אופנה וקולנוע, ויצירות האמנות שלו הוצגו באינספור סרטים, תוכניות טלוויזיה וקטעי וידאו. הפופולריות של מוצרים הקשורים לפיקאסו, כגון פוסטרים, ספלים וחולצות טריקו, מעידה על המשיכה התרבותית המתמשכת שלו.

המורשת והעתיד של מוזיאון פיקאסו: מוזיאון פיקאסו הוא עדות למורשת המתמשכת של האמן. הוא מספק חוויה מקיפה המאפשרת למבקרים להבין את ההקשר ואת האבולוציה של עבודתו של פיקאסו. המוזיאון גם ממלא תפקיד פעיל בקידום אמנות ותרבות עכשווית, באמצעות תערוכות ותוכניות תרבות.

ההיסטוריה של מוזיאון פיקאסו בפריז

ההיסטוריה של מוזיאון פיקאסו היא מסע בזמן, וסמל לאמנות ומסירות. בחלק זה נתעמק בהקמתו של המוזיאון, ביתו האדריכלי האיקוני, והמוצגים והאוספים המשמעותיים הנמצאים במוזיאון.

הקמת המוזיאון

מוזיאון פיקאסו בפריז היא עדות לתשוקה המתמשכת של חובבי האמנות והמחויבות לשימור המורשת של פבלו פיקאסו. בשנת 1985, המוזיאון נולד מתוך החזון הקולקטיבי של אוהבי אמנות ופילנתרופים שהכירו בחשיבות של הצגת עבודותיו של פיקאסו בלב עולם האמנות.

הקמת המוזיאון הייתה רגע מכריע בקהילת האמנות, שכן מטרתו הייתה להפוך את האמנות של פיקאסו לנגישה לציבור בקנה מידה חסר תקדים. זו לא הייתה רק הנצחה של גאונותו של פיקאסו, אלא גם הקדשה לטיפוח הערכה תרבותית וחינוך.

האדריכלות של מבנה המוזיאון

Hôtel Salé, אחוזה מלכותית מהמאה ה -17 השוכן ברובע המארה של פריז, משמש כרקע מרהיב למוזיאון פיקאסו. מבנה אדריכלי זה שוחזר במטרה להכיל את המוזיאון, מה שהופך אותו לבית ייחודי ומתאים לאמנות המיוחדת של פיקאסו.

תהליך השיקום של המבנה היה עבודה של קשה, שכללו מומחים שעבדו בחריצות כדי לשמר את השלמות ההיסטורית של הבניין תוך מודרניזציה שמצליחה לענות על הצרכים של מוזיאון ברמה עולמית.

המשמעות האדריכלית של Hôtel Salé משתרעת מעבר למראה האסתטי שלו – אלא המבנה מספק סביבה הרמונית המשלימה את גוף העבודה המגוונת של פיקאסו. הסמיכות של האדריכלות ההיסטורית והאמנות האוונגרדית של פיקאסו יוצרת ניגוד המשפר את חוויית המבקרים במוזיאון.

תערוכות ואוספים מרכזיים

מוזיאון פיקאסו מכיל אוסף נרחב ומגוון של יצירות אמנות של פיקאסו, ומציע למבקרים מסע מקיף דרך האבולוציה היצירתית של האמן המפורסם. התערוכות מציגות לצופים את ההתקדמות האמנותית של פיקאסו, החל מהרישומים המוקדמים שלו ועד ליצירותיו הקוביסטיות המהפכניות.

המיצג האמנותי של מוזיאון פיקאסו מציג את שליטתו של פיקאסו בתחומי אמנות שונים, הכוללים ציורים, פסלים, יצירות קרמיקה ורישומים. בדגש על יצירות איקוניות, כמו "העלמות מאביניון" ו-"גרניקה", שהן בין היצירות המפורסמות ביותר באוסף המוזיאון.

הסידור של התערוכות במוזיאון מספק מידע רב על השלבים השונים בקריירה של פיקאסו, השפעותיו והקשרים החברתיים שעיצבו את אמנותו. כל גלריה מספרת סיפור ייחודי, המאפשר למבקרים להעריך את העומק והרוחב של הגאונות האמנותית של פיקאסו.

החיים והקריירה של פבלו פיקאסו

החיים והקריירה של פבלו פיקאסו התאפיינו בחדשנות אמנותית ויצירתיות שאין כמותה. בחלק זה נתעמק בשלבים השונים של חייו ובהתפתחות אמנותו.

חיים מוקדמים והשפעות

פבלו פיקאסו, נולד ב-25 באוקטובר 1881, במלאגה, ספרד, פיקאסו חווה ילדות שקועה באמנות ובתרבות. אביו שהיה מורה לאמנות זיהה את כשרונו האדיר כבר מגיל צעיר וטיפח את רוחו היצירתית של בנו. פיקאסו גדל בברצלונה ובזמן זה נחשף ליצירותיהם של אמנים ספרדיים כמו דייגו ולסקז ופרנסיסקו גויה, אשר הותירו חותם על התפתחותו האמנותית המוקדמת של פיקאסו.

במהלך שנותיו, פיקאסו הציג רבגוניות יוצאת דופן באמנות שלו, והתנסה בסגנונות וטכניקות שונות. חוויות מוקדמות אלה הניחו את היסודות לגאונות האמנותית שתעלה מאוחר יותר על הבמה העולמית.

התקופה הכחולה והתקופה הוורודה של פיקאסו

התקופה הכחולה, שנמשכה מ-1901 עד 1904, סימנה שלב משמעותי מאוד בקריירה של פיקאסו. שמה של התקופה מגיעה בצבעים הכחולים שאפיינו את ציוריו באותה התקופה ובנושאים של מלנכוליה וייאוש. תקופה זו הושפעה במידה רבה ממאבקים אישיים ומהאמפתיה של האמן כלפי אנשים החווים דיכאון. יצירות איקוניות כמו "המנגן העיוור" ו"La Vie" מתמצתות את מצב הרוח הקודר והעומק הרגשי של התקופה.

לאחר התקופה הכחולה, פיקאסו עבר לתקופה הוורודה (1904-1906). כאן, הוא נע לעבר גוונים חמים יותר, הכללו ורוד וכתום, ותיאר סצנות של חיי קרקס. תקופה זו הציגה את יכולתו של פיקאסו ללכוד רגעים חולפים של שמחה וגחמנות, מה שמהווה ניגוד מוחלט ליצירותיו הקודמות בתקופה הכחולה.

קוביזם ואמנות מהפכנית

שיתוף הפעולה של פיקאסו עם ז'ורז' בראק בראשית המאה ה-20 הולידה את הקוביזם – תנועה אמנותית מהפכנית ששינתה לגמרי את המושגים המסורתיים של פרספקטיבה וייצוג. יצירות אמנות קוביסטיות ניתחו אובייקטים וסצנות לצורות גאומטריות, והציעו נקודות מבט מרובות בו-זמנית. "Les Demoiselles d'Avignon", שנוצר בשנת 1907, הוא דוגמה פורצת דרך לסגנון זה.

הקוביזם ניפץ את גבולות האמנות הקלאסית, וסלל את הדרך לאמנות מופשטת, תפקידו של פיקאסו כחלוץ בתנועה זו הגדיר מחדש את אפשרויות הביטוי האמנותי, השפיע על אינספור אמנים ועיצב מחדש את עולם האמנות.

עבודות מאוחרות יותר והשפעה על האמנות המודרנית

כשפיקאסו הזדקן, האמנות שלו המשיכה להתפתח, והדגימה את מחויבותו הבלתי מעורערת לניסויים והמצאה. בשנותיו המאוחרות הוא חקר את הסוריאליזם, תנועה המאופיינת בדימויים חלומיים ולא רציונליים. עבודתו האייקונית "גרניקה", שנוצרה בתגובה למלחמת האזרחים בספרד, נותרה עדות רבת עוצמה ליכולתו להעביר רגשות עמוקים באמצעות אמנות.

ההתחברות של פיקאסו לתוך הנאו-קלאסיציזם, שהתאפיינה בחזרה לנושאים וצורות קלאסיות, הציגה את יכולת ההסתגלות והשליטה שלו בסגנונות מגוונים. מסעו האמנותי מן הריאליזם אל ההפשטה, ובחזרה, משקף את מסעו הבלתי פוסק אחר חדשנות.

השפעתו של פיקאסו על האמנות המודרנית היא עצומה. רעיונותיו המהפכניים, הטכניקות פורצות הדרך והיצירתיות חסרת הגבולות שלו היוו השראה לדורות של אמנים, החל מאקספרסיוניסטים מופשטים כמו ג'קסון פולוק ועד ליוצרים עכשוויים אשר דחפו את גבולות הביטוי האמנותי.

איך להגיע למוזיאון פיקאסו

כדי להגיע למוזיאון פיקאסו בפריז, יש כמה אפשרויות תחבורה נוחות, בהתאם לנקודת ההתחלה שלכם בעיר. המוזיאון ממוקם ברובע המארה, והנה כמה דרכים נוחות להגיע למוזיאון בעזרת תחבורה ציבורית:

מטרו/רכבת תחתית
קחו את הרכבת התחתית של פריז לתחנת סן פול(Saint-Paul), הנמצאת בקו 1 (הקו הצהוב).
צאו מהתחנה וצעדו דרומה ברחוב סנט-אנטואן (Rue Saint-Antoine) למשך כ-5 דקות.
מוזיאון פיקאסו יהיה מימינכם ברחוב דה טוריני 5 (Rue de Thorigny).

אוטובוס
תוכלו לקחת קווי אוטובוס שונים בהתאם למיקום שלכם, אבל בחירה נפוצה היא קו האוטובוס 29.
אם אתם ליד נהר הסיין, מצאו תחנת אוטובוס 29 ועלו עליה לכיוון גאר סן לזאר (Gare Saint-Lazare).
תרצו בתחנת סן-פול (Saint-Paul – Saint-Geravis).
משם, ללכו מערבה על רחוב סנט אנטואן (Rue Saint-Antoine) במשך כ 3 דקות כדי להגיע למוזיאון.

מה מטיילים ישראלים אומרים על מוזיאון פיקאסו

  • "מוזיאון יחסית קטן, ראיתי רק את התערוכה הקבועה, המקום מהמם, ומתוחזק בצורה יפה, במוזיאון יש אוסף מקיף של העבודות של פיקסו, ציורים, פסלים, קרמיקה ועוד. נהנתי מאוד מאוד, מומלץ."
  • "מוזיאון לא גדול עם תצוגה מאוד מרשימה. המוזיאון נגיש עם מעליות. כשאני הגעתי הגן היה בפריחה וזה היה מהמם, ממליצה להגיע. כדאי לרכוש כרטיס כניסה מראש."
  • "מוזיאון מעניין מאוד ומרשים, כדאי לקנות כרטיס מראש. לפנות כשעה וחצי לביקור במקום. יצירות מאוד מרשימות של פיקאסו."
  • "מוזיאון מדהים ומאוד מרגש, פיקסו מעביר מסרים מאד חזקים בציורים שלו."
  • "מומלץ מאוד לבקר!! מוזיאון מרתק, שעות לא יספיקו להנות גם להכיר את משפחתו של הצייר המהמם והמשפיע הזה."

שאלות נפוצות על מוזיאון פיקאסו

המבקרים במוזיאון פיקאסו בפריז יכולים למצוא אוסף מרשים של יצירות אמנות מאת פבלו פיקאסו עצמו. במוזיאון יש מבחר רחב ומגוון של ציורים, פסלים, רישומים, עבודות קרמיקה ועוד. בנוסף, המוזיאון מארח לעיתים קרובות תערוכות מתחלפות שמתמקדות בהיבטים שונים של חייו ועבודתו של פיקאסו, כמו גם את השפעתו על האמנות העכשווית.

אמנם זה לא תמיד הכרחי לרכוש כרטיסים מראש, זה מומלץ מאוד, במיוחד במהלך תקופת שיא התיירות או עבור תערוכות פופולריות. רכישת כרטיסים באינטרנט או מראש יכול לעזור לכם להימנע מתורים ארוכים בדלפק הכרטיסים ולהבטיח את הכניסה שלכם למוזיאון. באשר לסיורים מודרכים, מוזיאון פיקאסו מציע לעתים קרובות סיורים מודרכים בראשות מומחים לאמנות, סיורים אלה מספקים מידע מעניין על חייו ועבודתו של פיקאסו המשפר את חוויית המוזיאון שלכם.

מוזיאון פיקאסו בפריז מאפשר צילום בתוך המוזיאון אך לשימוש אישי ולא מסחרי. המבקרים במוזיאון מוזמנים לצלם תמונות של התערוכה הקבועה. צילום עם פלאש אסור בדרך כלל ברחבי המוזיאון, במטרה למנוע נזק אפשרי ליצירות האמנות.

אטרקציות ליד מוזיאון פיקאסו

עוד אטרקציות שתאהבו

פופאפ מלונות דסקטופ
פופאפ מלונות